keskiviikkona

Kiusaajan koeteltavana

Paasto, turhista asioista luopuminen, tuo mieleen kiusaukset tavallista nopeammin. Tekee mieli parempaa ruokaa. Enemmän juomaa. Pehmeämpää sohvaa. Naapurin puolisoa. Aina joku viettelys piinaa. Martti Luther pohtii samoja kysymyksiä Isossa Katekismuksessa.













”Tällaistahan elämä on. Vaikka olemme saaneet synnit anteeksi ja hyvän omantunnon ja meidät on julistettu täysin vapaiksi, niin kuitenkin se, joka tänään seisoo, huomenna lankeaa. Jumala ei siis ota meiltä pois ahdistusta eikä lopeta sitä, vaan antaa meille voimaa ja lujuutta sen kestämiseen. Kukaan meistä ei näet voi välttää kiusauksia eikä houkutuksia, piirittäähän Perkele meitä niin kauan kuin elämme lihassa."

"Meidän kristittyjen täytyy sen vuoksi varustautua kaikkeen tuohon ja olla joka päivä valmiita vastaanottamaan kiusauksia kiusausten perään. Jos yksi kiusaus väistyy, aina tulee tilalle uusia, toisenlaisia. Siksi meillä ei ole muuta neuvoa kuin tarttua kiireesti Isä meidän -rukoukseen ja puhua Jumalalle sydämen pohjasta: 'Rakas Isä. Sinä olet käskenyt minua rukoilla. Älä anna minun langeta kiusaukseen.' Silloin huomaat, että kiusauksen täytyy hellittää ja sinä saat siitä lopulta voiton. Mutta jos yrität löytää avun omine ajatuksinesi ja neuvoinesi, tilanteesi vain pahenee ja annat Perkeleelle yhä enemmän sijaa.”

Pohdittavaa:
Lähteekö kiusaus Lutherin neuvoilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti